lauantai 30. marraskuuta 2013

Terveisiä lääkäristä

Ompas ollut kiirettä, kun en ole kerinnyt kertomaan lääkärikuulumisia. Ensinnäkin, PCOS varmistui. Eipähän sitten tulevaisuudessa tarvitse huolehtia ehkäisystä, jos jotain positiivista yrittää kaivaa. :D Eli hormoniarvot eivät sitten olleet sellaiset, kuin siinä kohtaa kiertoa kuuluisi. Yksi kilpirauhasarvo oli hieman koholla, mutta lääkäri kertoi, että kyseinen arvo voi nousta stressinkin takia. Kuitenkin sain reseptin Thyroxiniin, jota syön nyt pientä annosta aamuisin. Lisäksi sain reseptin Lugesteroniin, kehon omaan keltarauhashormoniin. Lääkäri selitti jännästi, että lugeilla periaatteessa keho opetetaan normaalirytmiin. Ensimmäisen kymmenen päivän luge-kuurin aloitin jo torstaina ja kahdessa seuraavassa kierrossa hormonia syödään kiertopäivinä 16-25.

Kerroin lääkärille myös juurikin samaisena torstaina alkavasta välivuodosta. Välivuoto terminä siksi, koska niitä normaaleja menkkoja ei nyt ilmeisesti ole ollut tähänkään asti. Lääkäri ultrasi ja kertoi, että kohdunseinämä on nyt siinä vaiheessa, mitä se on yleensä normaalin kierron puolivälissä. Eli olen nyt hieman hämmentynyt, että pitäisikö tässä kohtaa puhua kuitenkin yrityskierrosta kahdeksan. Vaikkakin tämä kierto jää varmasti aika lyhyeksi Lugesteronin ansiosta. Ehkä selkyyden vuoksi nyt mennään siis numeroissa YK8 ja KP3. Jolloin seitsemännen yrityskierron lukemaksi tuli 42 päivää.

Jälleen kerran lääkärini oli todella mukava, ystävällinen ja hymyileväinen ja selitti hyvin kaikki mieltäni askarruttavat asiat. Mennään kuulemma näin askel askeleelta. Ja jos raskautta ei kuulu, niin soittelen alkuvuodesta uudestaan lääkäriaikaa ja katsotaan seuraavaa vaihtoehtoa. Ja todennäköisesti silloin Clomifen tulee ajankohtaiseksi. Vielä, ennenkuin lähdin, lääkäri totesi, että jos raskautta kuuluu, niin sitten vain soittoa sinne päin. Jäi kyllä todella hyvä mieli käynnistä.

Mies on kysellyt jo muutamaan kertaan, että mitä haluaisin joululahjaksi. En ole osannut vastata. Kummallista, koska kaikkina aikaisempina vuosina on ollut joku selkeä visio, mitä tarvitsisin tai haluaisin. Tänä vuonna se visio on hukkunut jonnekin. Tai sitten ei..

Haluan joululahjaksi plussan.

1 kommentti:

  1. Itsekin olen miettinyt omaa joululahjaani kovasti, nyt tiedän, että toivon lahjaksi sinulle plussan.

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja ja muita ajatuksia